Aby usunąć swój kanał YouTube, wykonaj poniższe kroki:
Na komputerze upewnij się, że jesteś zalogowany w YouTube na kanale, który chcesz usunąć.
– Przejdź do zaawansowanych ustawień swojego konta. Aby je otworzyć, postępuj w następujący sposób:
– W prawym górnym rogu kliknij swoje konto – Ustawienia YouTube.
– W sekcji Ustawienia konta wybierz Przegląd.
– Pod nazwą kanału wybierz Ustawienia zaawansowane.
– Na dole strony wybierz Usuń kanał.
– Po wyświetleniu monitu wprowadź swoje dane logowania i potwierdź, że chcesz trwale usunąć swój kanał wraz z całą jego zawartością.
Aktualizacja może chwilę potrwać. Miniatury Twoich filmów mogą więc jeszcze przez krótki czas pojawiać się w serwisie.